Întâlnire online cu părintele stareț Efrem Vatopedinul

Asociația „Prietenii Bisericii Studenților” împreună cu ASCOR Cluj Napoca și Asociația „Pemptousia” din Grecia organizează a doua sinaxă online cu părintele Efrem, starețul Mănăstirii Vatoped din Sfântul Munte Athos. Întâlnirea online, găzduită pe platforma Zoom, va fi tradusă de un părinte român de la mănăstirea athonită.

Biserica „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan și Sfântul Ierarh Nicolae” numită și „Biserica studenților” poartă o legătură strânsă cu Mănăstirea Vatoped de mai mulți ani. Întâlnirea online va avea loc pe 4 august 2020, de la ora 20.00 și este deschisă publicului. Părintele stareț Efrem va rosti un cuvânt la începutul întâlnirii, apoi va intra în dialog cu participanții. Platforma poate găzdui un număr limitat de participanți. Înscrierile se fac tot online, completând formularul din acest link: https://zoom.us/meeting/register/tJwtcuqvqTstHdUQcmPgTe8VVX7CrPtCPL2m

În momentul în care se va atinge numărul maxim de participanți, înscrierile vor fi oprite. După accesarea linkului și completarea câmpurilor cu numele și adresa de email, fiecare participant va primi automat un email cu linkul de conectare pentru întâlnire.

Întâlnirea va putea fi urmărită pe Doxologia.ro și Radio Renașterea:

Arhimandritul Efrem, Starețul Lavrei Vatoped, s-a născut în 1956 în Cipru. A absolvit Facultatea de Teologie a Universității din Atena. La 19 ani a ajuns prima dată în Sfântul Munte, unde părintele Efrem Katunakiotul i-a prezis că se va călugări, deși el se împotrivea gândului. În 1982 a fost tuns în călugărie în obștea de la Nea Skiti a părintelui Iosif Vatopedinul, ucenic al Cuviosului Iosif Isihastul. Obștea s-a mutat în Mănăstirea Vatoped în 1990, iar părintele Efrem a fost ales stareț.

Ultimele din categorie