IPS Arhiepiscop Pimen: „A ierta greşelile semenilor înseamnă a împlini o poruncă a lui Dumnezeu“
În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, s-a aflat în mijlocul obştei monahale de la Mănăstirea „Intrarea Maicii Domnului în Biserică“ din Rădăuţi, judeţul Suceava.
Înconjurat de soborul de preoţi şi diaconi, ierarhul a slujit Sfânta Liturghie în biserica mare a mănăstirii, în prezenţa a numeroşi credincioşi veniţi din oraş şi din împrejurimi. Răspunsurile la strană au fost date de corul de maici al mănăstirii. În cadrul slujbei arhiereşti, a fost săvârşită şi o hirotonie întru diacon.
„Cum să postim? Mântuitorul ne-a învăţat acest lucru chiar în Sfânta Evanghelie rostită în această zi. Mai întâi, suntem chemaţi să-i iertăm pe cei care ne-au greşit, ca şi Dumnezeu să ne ierte, Căruia Îi greşim mult mai mult decât semenii noştri ne greşesc nouă. A ierta greşelile semenilor înseamnă a împlini o poruncă a lui Dumnezeu, o poruncă mântuitoare pentru suflet şi care dă sănătate şi trupului“, a spus IPS Părinte Pimen în cuvântul de învăţătură.
La final, obştea măicuţelor a invitat închinătorii şi la o agapă frăţească.
Mănăstirea „Intrarea Maicii Domnului în Biserică“ din Rădăuţi este un locaş ortodox de închinare, cu un singur hram, ridicat în apropierea Aşezământului de copii „Sfântul Ierarh Leontie“. Complexul monahal cuprinde biserica mare a mănăstirii, corpul de chilii pentru monahii, arhondaric, stăreţie, casa ridicată pentru situaţii de calamitate, precum şi sectorul zootehnic, prin care se asigură cele necesare traiului zilnic atât pentru aşezământ, cât şi pentru mănăstirile aferente. Construcţia a fost începută în 2010, iar în 2015 a fost târnosită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Cu acest prilej, Părintele Patriarh a acordat stareţului Justin Dragomir distincţia „Crucea patriarhală pentru clerici“, ca semn de apreciere pentru contribuţia majoră adusă de părintele arhimandrit la construirea mănăstirii şi a Aşezământului de copii „Sfântul Ierarh Leontie“. Actualmente, obştea de maici numără 12 vieţuitoare.