IPS Ioachim, de cinci ani Arhiepiscop al Romanului și Bacăului

La Catedrala Arhiepiscopală din Roman s-a oficiat sâmbătă, 4 ianuarie 2020, Sfânta Liturghie cu prilejul împlinirii a cinci ani de la întronizarea în demnitatea de Arhiepiscop al Romanului și Bacăului a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim.

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a aniversat sâmbătă, 4 ianuarie 2020, cinci ani de la întronizare. În Catedrala Arhiepiscopală din Roman s-a oficiat cu acest prilej Sfânta Liturghie de către Înaltpreasfinţia Sa, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. În cadrul slujbei au înălţat rugăciuni membrii clerici și mireni din Adunarea eparhială a Romanului şi Bacăului, răspunsurile liturgice fiind oferite de Corul „Paraschevi” al catedralei romaşcane. În numele colaboratorilor de la Centrul eparhial Roman și al membrilor Adunării eparhiale, arhimandritul Pimen Costea, vicar eparhial, a adresat un cuvânt omagial în care a amintit de multiplele realizări din cei cinci ani de arhipăstorire a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, după cum se menţionează pe site-ul Eparhiei Romanului şi Bacăului. La rândul său, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului a remarcat că realizările s-au împlinit „prin voia Bunului Dumnezeu”.

După Sfânta Liturghie, soborul preoților și personalitățile prezente s-au deplasat în Sala „Dosoftei” a Centrului eparhial Roman. Aici s-au transmis gândurile de apreciere legate de activitatea desfășurată în plan administrativ, cultural și social de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim și de cei care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Centrului eparhial Roman.

Ales ca Arhiepiscop de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la 16 decembrie 2014, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a fost întronizat la Catedrala Arhiepiscopală din Roman, la data de 4 ianuarie 2015. Ceremonia de întronizare s-a desfășurat în prezența a 21 de ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, a preoților și credincioșilor din întreaga eparhie.

Citește alte articole despre: slujbă, slujire, credinţa, slujitori, IPS Ioachim, întronizare, român, 2020

De la același autor

Ultimele din categorie