IPS Teodosie a oficiat slujba înmormântării preotului Florin Filip

Părintele Florin Filip, fost paroh al Parohiei Crăiești, Protopopiatul Roman, judeţul Neamţ, a fost condus joi, 13 ianuarie 2022, pe ultimul drum.

Slujba înmormântării a fost oficiată în Biserica „Precista Mare” din Roman de către Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Aceasta a fost precedată de Sfânta Liturghie.

Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, care a fost coleg la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamţ cu preotul Florin, a adresat familiei îndoliate și preoților un cuvânt de mângâiere pentru cei prezenţi. Ierarhul a rememorat fragmente din anii petrecuți ca elev la seminarul de la Mănăstirea Neamț și din perioada în care colegul său a urmat cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă „Ovidius” din Constanța:

„Conducem pe calea veșniciei un preot distins, un coleg drag, un om cu talent și cu dăruire pentru Dumnezeu și pentru credincioșii săi. A fost un slujitor până în ultima zi a vieții sale, dar L-a chemat Dumnezeu așa devreme la ceruri. Am poposit aici cu durere, dar și cu dragoste, pentru că cei ce slujim lui Dumnezeu, știm că aceasta nu este doar pentru timpul acesta atât de scurt, care trece ca o clipă. Sunt slujitori ai lui Dumnezeu care trăiesc și slujesc aici, și care vor continua să slujească și în viața viitoare. Părintele Florin a fost unul dintre distinșii colegi de seminar care avea talent caligrafic, desena frumos și citea mult. Era un om deschis, cu multă intuiție și inspirație. Îl voi pomeni în rugăciune adăugându-i numele alături de cele ale celorlalți colegi mutaţi la Domnul”.

După procesiunea din jurul sfântului locaş, sicriul cu trupul neînsufleţit al părintelui Florin a fost înhumat la Cimitirul „Eternitatea” din Roman.

De la același autor

Ultimele din categorie