Jertfă pentru ierarhul lor: cine sunt bărbații îmbrăcați în combinezoane care l-au purtat pe IPS Părinte Pimen?

Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a fost înmormântat vineri, 22 mai, la Mănăstirea Sihăstria Putnei din județul Suceava.

După ce aseară, pe site-urile de știri și pe rețelele de socializare, mai multe persoane și-au exprimat indignarea din pricina faptului că sicriul cu trupul neînsuflețit al IPS Părinte Pimen nu a fost purtat de către militari ai Gărzii de Onoare sau de către preoți, astăzi, părintele Bogdan Cojoleancă, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Mitropolit Dosoftei” din Suceava a publicat câteva fotografii, dezvăluind identitatea celor care l-au purtat pe umerii lor pe IPS Pimen în ziua înmormântării. E limpede: cei opt nu au fost angajați ai Directiei de Sănătate Publică, ci 6 preoți din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, alături de doi angajați ai firmei de servicii funerare.

„Am avut sufletele pline de bucurie pentru că am fost alături de IPS Părinte Pimen până la capătul drumului și, parcă, deși povara aceasta a părut grea pentru unii din pricina căldurii adunate în interiorul acelor combinezoane destul de incomode, mărturisesc că simțeam o stare de mângâiere, aveam un sentiment de împlinire pentru că noi, preoții, am fost cei aleși să trăim acest moment istoric, făcând ascultare cu mare bucurie de IPS Părinte Teofan și de PS Părinte Damaschin, care au rânduit acest lucru. Am simțit că purtăm pe umerii noștri, parcă, toată Bucovina”, a transmis părintele Bogdan Cojoleancă.

Cei șase preoți care au lăsat reverendele în ziua de 22 mai și au îmbrăcat costumele speciale sunt pr. Bogdan Cojoleancă (Biserica Centrului de plasament pentru copii „Gheorghe Sidorovici” din Gura Humorului), pr. Nicolae Cârdei (Parohia Arbore), pr. Constantin Bobu (Parohia Ipotești), pr. Adrian Isache (Parohia Salcea), pr. Ștefan Mihalcea (Parohia Sasca Nouă) și pr. Mihai Cobziuc (Parohia Dărmănești).

Ultimele din categorie