Liturghie arhierească la Șimleu Silvaniei

Episcopia Sălajului

Liturghie arhierească la Șimleu Silvaniei

    • Liturghie arhierească la Șimleu Silvaniei
      Liturghie arhierească la Șimleu Silvaniei

      Liturghie arhierească la Șimleu Silvaniei

Ca în fiecare an, în cea de-a treia zi a Sfintelor Paști, Preasfințitul Părinte Petroniu a făcut un popas duhovnicesc în mijlocul credincioșilor din orașul Șimleu Silvaniei. Cu acest prilej Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica ce poartă hramul „Intrarea în biserică a Maicii Domnului”, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Sub coordonarea părintelui paroh Vasile Boșca, parohia „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” desfășoară o bogată activitate social-filantropică, majoritatea acestor activități derulându-se în Complexul social al parohiei. Părintele a întreprins chiar o activitate de pionierat în acest sens, acțiunile social-filantropice ale parohiei debutând încă din anul 1992.

În urmă cu un an, în imediata vecinătate a bisericii, a fost inaugurat noul Centrul Social Multifuncțional „Filantropia”, construit prin accesarea fondurilor europene, centru care a fost proiectat să asigure asistență unui număr de aproximativ 70 de persoane, copii și tineri, cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani. În prezent, aici beneficiază de servicii un număr de 87 de copii și tineri care își pregătesc lecțiile pentru școală, iar cei din clasele terminale primesc meditații gratuite în vederea susținerii Bacalaureatului. Copiii provin din familii aflate în risc social, copii ai căror părinți prezintă probleme grave de sănătate sau sunt plecați la muncă, în afara granițelor țării, copii proveniți din cadrul familiilor monoparentale sau care prezintă risc de abandon şcolar.

În vederea asigurării hranei pentru beneficiarii acestui Centru, cantina socială a parohiei, cu o capacitate de 100 de locuri, a fost modernizată prin aceeași linie de finanțare. Astfel, cantina a fost dotată cu mobilier specific pentru activităţile de pregătire şi servire a mesei calde (mese, scaune, dulapuri de depozitare, rafturi, etc.) şi echipamente electrice şi electro-casnice adecvate pentru pregătirea mesei, stocarea alimentelor şi curăţenie.

În prezent, în activităţile desfăşurate în cadrul Centrului Social Multifuncţional sunt implicaţi un număr de 18 voluntari, sub coordonarea doamnei profesor Camelia Pop, pe lângă aceștia parohia având și un număr de zece angajați.

Sursa: radiorenasterea.ro

Citește despre: