Liturghii arhiereşti la Ciolpani şi la Roman

În ziua de pomenire a Sfântului Apostol Andrei, sâmbătă, 30 noiembrie 2019, IPS Părinte Ioachim a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Ciolpani din judeţul Bacău. Duminică, 1 decembrie, Înaltpreasfinţia Sa a slujit la Catedrala Arhiepiscopală din Roman.

 

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a oficiat sâmbătă, 30 noiembrie 2019, în ziua pomenirii Sfântului Apostol Andrei, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Ciolpani din judeţul Bacău. Ierarhul a vorbit despre Sfântul Apostol Andrei și despre Sfântul Mitropolit Andrei Șaguna. La final, s-a oficiat slujba Parastasului la mormântul arhimandritului Emilian Panait, a cărei personalitate a fost evocată de Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului.

Duminică, 1 decembrie 2019, câteva sute de romașcani au ales să serbeze Ziua Națională a României alături de Părintele Arhiepiscop Ioachim în Catedrala Arhiepiscopală din Roman. La finalul slujbei, s-a citit mesajul Înaltpreasfinţiei Sale intitulat "Domnul să ocrotească România și pe români, păstrându-i în unitate de neam și de credință". Ierarhul a vorbit despre autenticitate și despre amintirea ostașilor care s-au jertfit pentru unitatea țării: „Un român autentic își asumă istoria neamului său și gândește cu recunoștință la cei ce au făurit-o. Oricât de risipiți am fi prin lume și oricât de mult am admira civilizațiile marilor puteri mondiale, să facem recurs la memorie, să nu trecem în uitare istoria acestei țări și faptele uimitoare pe care bravii ostași români căzuți la datorie, cu arma în mâni și gândul la Dumnezeu, le-au așezat la edificiul României Mari”. Programul liturgic s-a încheiat cu o slujbă de Te Deum săvârşită de Înaltpreasfinţia Sa alături de soborul slujitorilor.

Citește alte articole despre: slujbă, credinţa, slujitori, IPS Ioachim, credincioși

De la același autor

Ultimele din categorie