Abu Banat – gruparea care a răpit doi episcopi creștini din Siria

19 Februarie 2014 09:53 Nicolae Pintilie Religia în lume

Magomed Abdulrakhmanov, alias Abu Banat, este acuzat de autoritățile siriene în cazul mai multor răpiri și execuții. El apare în mai multe filmulețe postate pe internet, decapitând o familie întreagă de armeni creștini din Siria și ordonând incendierea unei biserici.

Ultimele informații despre soarta celor doi episcopi care au fost răpiți în Siria, în anul 2013, au venit din partea Ministerului de Externe din Turcia. Potrivit comunicatului oficial, autoritățile au luat legătura cu o grupare intitulată Abu Banat, mișcare ce își are originea în țările islamice din Caucaz.

Magomed Abdulrakhmanov, alias Abu Banat, este liderul grupării islamiste. Acesta e acuzat de autoritățile siriene în cazul mai multor răpiri și execuții. El apare în mai multe filmulețe postate pe internet, decapitând o familie întreagă de armeni creștini din Siria și ordonând incendierea unei biserici.

Potrivit Secretarului de Stat Turc, Ahmet Davutoglu, mișcarea condusă de Abu Banat a răpit și pe cei doi episcopi din Siria, ținându-i arestați într-o zonă izolată din estul Turciei.

De la același autor

Ultimele din categorie