Atac sinucigaş în cartierul creştin din Beirut

4 Martie 2014 14:27 Nicolae Pintilie Religia în lume

La scurt timp, gruparea Abdullah Azzam, aparţinând Al-Qaeda, a revendicat atacurile şi a declarat pe cei doi bărbaţi criminali ca fiind „eroi ai jihadului”.

Libanul a devenit patria de adopţie a numeroşi sirieni, care s-au văzut nevoiţi să-şi părăsească locuinţele, din cauza conflictului dintre armata guvernamentală şi numeroasele grupări rebele. Cea mai mare parte a imigranţilor care au cerut azil politic în această ţară sunt creştinii aparţinând Patriarhiei Ortodoxe a Antiohiei şi a Întregului Orient, instituţie religioasă ce şi-a mutat sediul de la Damasc, la Balamand - în Liban. În capitala ţării, creştinii au constituit un adevărat cartier locuit de aproximativ un milion de credincioşi. Din păcate, ei nu şi-au găsit nici aici liniştea, cartierul fiind ţinta a numeroase atentate.

Ultimul eveniment s-a petrecut la sfârşitul lunii februarie, atunci când doi bărbaţi s-au autodetonat în piaţa din faţa bisericii maronite, închinată Maicii Domnului. Cinci persoane au fost ucise şi aproximativ o sută au fost rănite de explozia care a distrus intrarea bisericii, dar şi multe din magazinele aflate în apropiere.

La scurt timp, gruparea Abdullah Azzam, aparţinând Al-Qaeda, a revendicat atacurile şi a declarat pe cei doi bărbaţi criminali ca fiind „eroi ai jihadului”.

În opoziţie, staul libanez, dar şi Marele Muftiu al cultului islamic, au condamnat atacul de duminică, consemnând că „cei care au făcut această faptă nu pot fi musulmani adevăraţi, ci oameni cu grave probleme mintale”.

Citește alte articole despre: prigoana creștinilor, atentat, Beirut, atac sinucigaş

De la același autor

Ultimele din categorie