Biserică incendiată la graniţa siriană cu Turcia

3 Decembrie 2013 14:04 Nicolae Pintilie Religia în lume

Incendierea a fost precedată de nenumărate alte acte de vandalism. Au fost furate vasele cultice, icoanele au fost tăiate şi arse, iar clopotele - topite.

Publicaţia arabă creştină Tel Abyad a relatat evenimentele din 28 noiembrie 2013, petrecute la graniţa dintre Siria şi Turcia. Ştirea a fost preluată de televiziunea online Salam 1. În completare, aceasta a prezentat şi un film în care un grup terorist, intitulat Al- Sham Gish, a ars o biserică în oraşul de frontieră Tel Abyad. Incendierea a fost precedată de nenumărate alte acte de vandalism. Au fost furate vasele cultice, icoanele au fost tăiate şi arse, iar clopotele - topite.

Incidentul a avut loc pe fondul unui număr tot mai mare de conflicte armate în regiune. Astfel, în oraşul Rakka, aflat în apropiere, au fost înregistrate mai multe răpiri din rândurile creştinilor siro-iacobiţi. În plus, în orasul Deir ez-Zor, forţele guvernamentale au descoperit un depozit în care au fost închişi mai mulţi creştini şi care, ulterior, a fost incendiat.

Citește alte articole despre: biserica incendiata, crestini siro-iacobiti

De la același autor

Ultimele din categorie