Declarație comună a episcopilor creștini din Israel

25 Aprilie 2014 11:12 Nicolae Pintilie Religia în lume

„Creștinii și musulmanii trebuie să se unească împotriva extremismului, pentru că toți cei care caută demnitatea, democrația, libertatea și prosperitatea trebuie să stea împreună și să vorbească în adevăr și libertate”.

În contextul manifestării violente a unor secte islamice care controlează mai multe localități din întregul Orient Mijlociu, a avut loc o întrevedere a episcopilor reprezentanți ai principalelor Biserici și confesiuni prezente pe teritoriul statului Israel. La întâlnire au participat delegați din partea Patriarhiei Ortodoxe a Ierusalimului, Diocezei Romano Catolice, Bisericii Apostolice Armene, Bisericii Copte și Etiopiene, Bisericii Siriene Iacobite și din partea Bisericii Chaldeene.

La final, episcopii participanți au semnat o declarație comună, prin care îndemnau la „luptă împotriva extremismului religios, indiferent de formă confesională, creștină sau musulmană. Creștinii și musulmanii trebuie să se unească împotriva extremismului, pentru că toți cei care caută demnitatea, democrația, libertatea și prosperitatea trebuie să stea împreună și să vorbească în adevăr și libertate. Ne rugăm ca Dumnezeu să lumineze și să se vadă bunătatea în inima fiecăruia. Fie ca Dumnezeu să transforme fiecare ființă umană, creștină, mozaică sau musulmană, astfel încât fiecare, în adâncul inimii, să iubească fiecare ființă la fel ca pe Dumnezeu, Cel care este Creatorul și iubitorul de oameni”.

De la același autor

Ultimele din categorie