Întrevedere dătătoare de speranță

Prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite a promis că va promova toleranța religioasă și libertatea creștinilor de a-și desfășura cultul liturgic.

În contextul manifestării violente a unor formațiuni islamice care amenință viața creștinilor trăitori în țările Orientului Mijlociu, de curând a avut loc o întâlnire istorică, dătătoare de speranță. Patriarhul Ioan al Antiohiei a primit vizita prim-ministrului Emiratelor Arabe Unite, Sheikh Nahyan Bin Mubarak Al Nahyan.

Discuțiile, conform comunicatului de presă oferit de către Patriarhia Antiohiei, au avut în centrul lor soarta creștinilor din statul arab. În acest context, oficialul musulman a promis o politică care va promova toleranța religioasă și libertatea creștinilor de a-și desfășura cultul liturgic.

La rândul său, Patriarhul Ioan a  mulțumit pentru „politica înțeleaptă a Emiratelor Arabe Unite privind toleranța religioasă și, mai ales, pentru șansa de a aproba construirea unei biserici creștin-ortodoxe în cartierul Mussaffah din Abu Dhabi”.

De la același autor

Ultimele din categorie