Maica Siluana Vlad a trecut la Domnul

Arhiepiscopia Iaşilor

Maica Siluana Vlad a trecut la Domnul

  • Maica Siluana Vlad a trecut la Domnul
   Foto: Oana Nechifor

   Foto: Oana Nechifor

  • Maica Siluana Vlad a trecut la Domnul
   Foto: Oana Nechifor

   Foto: Oana Nechifor

  • Maica Siluana Vlad a trecut la Domnul
   Foto: pr. Silviu Cluci

   Foto: pr. Silviu Cluci

Maica Siluana Vlad, coordonatoarea Centrului de Formare și Consiliere „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” și stareța Mănăstirii „Sfântul Siluan Athonitul” din Iași, a trecut la Domnul marți, 8 iunie, la câteva zile după ce împlinise 77 de ani.

Maica Siluana s-a născut în anul 1944. A studiat filosofia la Universitatea din București. După absolvirea facultății, a predat filosofia ca preparator timp de un an, la Universitatea din Galați. A început să se implice alături de tineri în acţiuni sociale, iar după 1990 s-a implicat în fondarea Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Romani (ASCOR) din Galaţi.

A intrat ca soră la Mănăstirea Buciumeni, în Arhiepiscopia Galațiului, apoi a mers la Mănăstirea Christiana din Bucureşti, la îndrumarea duhovnicului său. La mănăstire şi-a continuat activitatea caritabilă şi socială, desfăşurând activităţi de binefacere în rândul copiilor străzii şi oferind îndrumare tinerilor.

În 2001 a primit tunderea în monahism, mutându-se la Mănăstirea Jitianu, lângă Craiova, iar cu binecuvântarea IPS Părinte Teofan, pe atunci Mitropolit al Olteniei, a fost înfiinţat Centrul de formare şi consiliere „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril”,  care funcţionează până astăzi la Iaşi. Odată cu mutarea la Iași, în anul 2008, a înființa Mănăstirea „Sfântul Siluan Athonitul”.

În conferințele susținute, Maica Siluana a abordat teme precum: relațiile tinereții, treptele iubirii, familia în societatea de azi, sursa depresiei omului modern, cunoașterea de sine, viața duhovnicească și multe altele.

Ne rugăm ca Hristos, Mântuitorul lumii, să o odihnească în ceata sfinţilor, unde nu este nici durere, nici întristare, nici suspin, ci viaţa cea fără de sfârşit.

Veşnica ei pomenire!

Vă mai recomandăm și:

Mai multe fragmente din conferințele Maicii Siluana puteți vizualiza aici: VIDEO - conferințele Maicii Siluana

Citește despre: