Manifestări religioase la Şcoala Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna

Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna a găzduit în perioada 13-14 mai 2022, o serie de manifestări dedicate împlinirii a 25 de ani de la înfiinţare.

Vineri, 13 mai, după slujba Vecerniei, Preasfințitul Andrei, Episcopul Harghitei și Covasnei, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a resfinţit paraclisul din incinta unităţii. Momentul liturgic a fost urmat de un concert de muzică religioasă. Cu acest prilej, a fost adusă spre închinare racla în care se află un fragment din moaştele Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu de la Mănăstirea Nechit din judeţul Neamţ.

În dimineaţa de sâmbătă, 14 mai, Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat Sfânta Liturghie pe un podium special amenajat în incinta şcolii. Apoi a avut loc dezvelirea monumentului dedicat Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu, ocrotitorul spiritual al instituţiei de învăţământ. Programul a continuat cu sfinţirea Bisericii „Martirilor și mărturisitorilor din temnițele comuniste”. Alături de Înaltpreasfinţitul Teodosie au mai slujit Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, şi Preasfințitul Părinte Episcop Andrei.

Preotul capelan Florin Smarandi a primit din partea Părintelui Arhiepiscop Ioachim distincția eparhială „Crucea Țării de Jos”, iar diploma de excelență a fost oferită Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna, la împlinirea a 25 de ani de la înființare.

De la același autor

Ultimele din categorie