Membrii Comisiilor juridice şi pentru politică externă din Senatul României, alături de omologii lor din Republica Moldova, au vizitat Ansamblul Mitropolitan din Iași

În perioada 19 – 21 mai, comisiile juridice şi pentru politică externă din Senatul României, alături de reprezentanții acelorași instituții din cadrul Parlamentului Republicii Moldova, s-au reunit în ședință comună de lucru la Iași.

Vineri, 20 mai, membrii celor patru comisii au vizitat Ansamblul și Muzeul Mitropolitan din Iași, fiind întâmpinați de IPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

În cuvântul său, IPS Teofan a evocat personalitatea Sfântului Iosif cel Milostiv, născut la Răzălăi (Basarabia) și a ierarhilor vrednici de pomenire, Nestor Vornicescu (n. Lozova, Basarabia) și Antonie Plamadeală (n. Stolnicești, Basarabia), subliniind dimensiunile fundamentale ale slujirii: a lui Dumnezeu, a familiei și a neamului.

La rândul lor, președinții comisiilor au subliniat importanța prezenței lor în centrul spiritualității din Moldova și au mulțumit gazdelor pentru ospitalitate.

De la același autor

Ultimele din categorie