Mesaj de condoleanțe pentru economistul Adrian Salomia

Economistul Adrian Salomia, membru al Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și în Adunarea Națională Bisericească, s-a stins din viaţă luni, 8 iulie 2019. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a transmis un mesaj de condoleanţe la trecerea sa la cele veșnice:

„Nespusă durere şi profund regret se aştern în sufletele tuturor celor care trăiesc în aceste clipe despărţirea de omul, soţul, tatăl și prietenul, Adrian Salomia, care în ziua de 8 iulie 2019, la vârsta de numai 45 de ani, a părăsit prematur lumea aceasta, în urma unui accident. Pe acest om, de o nobleţe sufletească aparte, l-am cunoscut în împrejurări diverse, descoperind de fiecare dată prestanţa şi dragostea cu care vorbea despre proiectele sale împlinite profesional într-un timp atât de scurt, despre planurile sale, despre trăirile sale duhovniceşti, ancorate în credinţa străbună primită de la părinţii săi. Domnia Sa a fost un prieten de nădejde al Bisericii și un bun creștin, calităţi ce l-au recomandat spre a fi desemnat ca membru, începând cu anul 2018, al Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, dar și al Adunării Naționale Bisericești. În această demnitate a sprijinit proiectele cultural-religioase implementate de Arhiepiscopia Romnului și Bacăului, în perioada 2018-2019, implicându-se activ în viața Bisericii și reprezentând Eparhia la cel mai înalt nivel. În întreaga sa activitate desfăşurată în demnităţile pe care le-a avut în această lume, a lăsat o părticică din sufletul său. Este amprenta pe care a lăsat-o în conştiinţa celor care l-au cunoscut. În scurta sa viață a reușit să împlinească fapte extraordinare ce i-au adus aprecierea colegilor și partenerilor pe care i-a avut alături. S-a consumat ca o făclie fiind mereu în slujba aproapelui și a celor aflați în dificultate, împlinind poruncile Evangheliei ca un adevărat fiu al Bisericii. În aceste clipe de adâncă tristeţe, ne exprimăm compasiunea şi suntem duhovniceşte alături de întreaga familie îndoliată, de doamna doctor Ionela-Elena Salomia și de cei doi fii, Ștefan și Petruț, rugând pe Milostivul Dumnezeu să rânduiască sufletul său în latura celor drepţi. În veci veşnică pomenire!”.

† IOACHIM,

Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului

Repere biografice:

Adrian Salomia s-a născut la data de 27 mai 1974. În perioada 1992-1997, a urmat cursurile Facultății de Științe Economice, în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, apoi a obținut diferite diplome care au certificat specializarea sa ca manager turism. În perioada 1997-1998 a ocupat funcția de director la Agenția de Turism „Lians Tour” Bacău, iar în perioada 1998-2000, a fost manager turism la „Venezia Touring” - Bacău. În perioada 2000-2001, a fost manager de turism la „Savas Touring” - Bacău, iar în perioada 2001-2002, a ocupat funcția de referent de specialitate la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Bacău, Departamentul Expo Moldavia-Târguri și Expoziții. În perioada 2002-2003 a fost inspector de specialitate la Ministerul Turismului, iar în perioada 2003-2008, a ocupat funcția de inspector de specialitate la Autoritatea Națională pentru Turism. Din anul 2008 și până la data de 8 iulie 2019, a ocupat funcția de consilier evaluare-examinare în cadrul Ministerului Turismului.

Ultimele din categorie