Mesajul de condoleanțe al IPS Mitropolit Nicolae la trecerea la cele veșnice a Pr. Acad. Mircea Păcurariu

Vestea trecerii în veșnicie a Părintelui Profesor Academician Mircea Păcurariu ne-a mâhnit profund. Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu și întreaga Biserică Ortodoxă Română a pierdut un mare istoric și un mare teolog, un dascăl înzestrat de Dumnezeu, un vrednic slujitor.

Înaltpreasfinției Sale,

Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu,

Corpului profesoral al Facultății de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu,

Familiei Părintelui Academician Mircea Păcurariu

Înaltpreasfinția Voastră, Preacucernici Părinți Profesori, îndurerată familie,

Vestea trecerii în veșnicie a Părintelui Profesor Academician Mircea Păcurariu ne-a mâhnit profund. Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu și întreaga Biserică Ortodoxă Română a pierdut un mare istoric și un mare teolog, un dascăl înzestrat de Dumnezeu, un vrednic slujitor. Multe generații de foști studenți, slujitori ai sfintelor altare astăzi, se vor ruga pentru iertarea păcatelor și veșnica odihnă a sufletului robului lui Dumnezeu Mircea preotul.

Cei ce i-am fost ucenici ne amintim ținuta academică și memoria enciclopedică cu care Părintele profesor ne minuna și ne atrăgea spre studiu la orele de Istorie Bisericească. Nu putem uita energia pe care o poseda și harul pe care îl transmitea ca un adevărat slujitor în Biserica Mântuitorului. Am descoperit cu toții în persoana Părintelui profesor un istoric iubitor de neam și de Biserică, un profesor preocupat de a aduce la lumină contribuția Bisericii Ortodoxe Române la cultura neamului, precum și unitatea lingvistică, socială și spirituală păstrate prin Biserică în cele trei provincii românești. Dovadă a acestei preocupări sunt volumele de studii lăsate moștenire Bisericii și neamului românesc, ca un testament pentru mulțimea de ucenici pe care i-a format.

În numele preoților ortodocși români slujitori pe continentul american, mulți dintre ei ucenici ai Părintelui Profesor Mircea Păcurariu, precum și a credincioșilor noștri, doresc să transmit condoleanțe Înaltpreasfinției Voastre, familiei îndoliate, profesorilor și studenților Facultății de Teologie din Sibiu și să vă asigur de rugăciunea noastră pentru sufletul părintelui și fratelui nostru Mircea.

Dumnezeu să-l ierte! Veșnica lui pomenire!

† Mitropolit Nicolae

al Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi

Sursa: mitropolia.us

De la același autor

Ultimele din categorie