Sfinţiri de biserici în parohiile Găiceana şi Oprişiţa

IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a sfinţit duminică, 28 mai 2017, biserica Parohiei Găiceana, Protopopiatul Sascut, judeţul Bacău. Tot duminică, PS Corneliu, Episcopul Huşilor, a sfinţit biserica din filia Lacu Babei a Parohiei Oprişiţa, Protopopiatul Vaslui.

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim s-a aflat duminică, 28 mai 2017, în mijlocul credincioşilor Parohiei Găiceana, Protoieria Sascut, judeţul Bacău. Ierarhul a sfinţit locaşul de închinăciune al parohiei, aşezământul social-filantropic şi o troiţă, apoi a oficiat Sfânta Liturghie. În cuvântul de învăţătură rostit, ierarhul a îndemnat pe cei prezenţi la unitate în Hristos şi la urmarea Mântuitorului, ca garanţie a mântuirii noastre. Pentru modul în care şi-a îndeplinit slujirea încredinţată, părintele paroh Ioan Arsâne a fost hirotesit iconom stavrofor. Biserica Parohiei Găiceana a trecut printr-un amplu proces de renovare, desfăşurat între anii 2012-2017, sub coordonarea părintelui paroh Ioan Arsâne. De asemenea, s-a ridicat un aşezământ social-filantropic închinat Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil.

Târnosire de biserică în Lacu Babei - Oprişiţa

Preasfinţitul Părinte Corneliu, înconjurat de un sobor de preoţi, a sfinţit duminică, 28 mai 2017, Biserica cu hramul „Naşterea Maicii Domnului“, din filia Lacu Babei, Parohia Oprişiţa, Protopopiatul Vaslui. Răspunsurile la strană au fost date de corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur“ din Huşi. După cum ne-a relatat părintele Adrian Chirvasă, protopop de Vaslui, locaşul din lemn, în stil maramureşan, a fost ctitorit de Ion Balan, fiu al satului. În cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Părinte Corneliu a subliniat importanţa unităţii în Biserică şi a ascultării de care trebuie să dea dovadă orice membru al ei. În continuare, Preasfinţia Sa l-a felicitat pe ctitorul bisericii şi pe întreaga sa familie, i-a mulţumit pentru gestul făcut şi a explicat mulţimii de credincioşi importanţa Bisericii în mijlocul unei comunităţi, care aduce adevărul şi lumina permanent în lume. Lucrările de construcţie la biserica din Lacu Babei au fost supravegheate de părintele paroh Petru Gafiţa.

De la același autor

Ultimele din categorie