Mitropolitul Andrei a binecuvântat tinerele familii care s-au cununat în bisericile din Cluj-Napoca în anul 2021

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a întâlnit miercuri seara, 8 decembrie 2021, cu tinerele familii care s-au cununat religios în bisericile din Cluj-Napoca în cursul anului 2021.

Evenimentul, devenit deja tradiție, s-a desfășurat de la ora 18:00, în Biserica „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, unde cei recent căsătoriți, alături de preoții care i-au cununat, s-au întâlnit cu Întâistătătorul Eparhiei, în cadrul unei seri duhovnicești.

Cu acest prilej, Părintele Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a oficiat o slujbă de Te Deum, mulțumindu-I lui Dumnezeu pentru toate darurile și binefacerile revărsate asupra acestor familii.

De asemenea, ierarhul le-a adresat tinerelor familii un cuvânt de învățătură și le-a pus la suflet sfaturi duhovnicești, folositoare pentru viața de familie. La finalul întâlnirii, i-a binecuvântat pe fiecare în parte și le-a oferit două din cărțile Înaltpreasfinției Sale: „Mai putem trăi frumos? Pledoarie pentru o viață morală curată” și „Familie, copii și tineri”.

În cadrul serii, Cvartetul Synavlia, compus din studenți de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, dirijat de Roxana Chicidea, a susținut un microconcert de colinde.

Manifestarea se încadrează în proiectele dedicate pastorației tinerilor și familiilor pe care Arhiepiscopia Clujului le desfășoară la nivel parohial, protopopesc și eparhial.

Prima întâlnire de acest fel a fost organizată în anul 2018 și are ca scop dinamizarea și apropierea tinerelor familii de preoții lor și, implicit, de Biserică, conform celor spuse de promotorul acestui eveniment, preotul Alexandru Constantin Ciui, protopopul de Cluj II.

Întrunirea a fost găzduită de Parohia „Nașterea Domnului” din cartierul clujean Gheorgheni, prin bunăvoința preotului paroh Cornel Gheorghe Coprean, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, și a preotului coslujitor Ciprian Taloș.

Evenimentul a fost organizat de Protopopiatul Ortodox Cluj II, în colaborare cu coordonatorii cercurilor preoțești din Cluj-Napoca, prin implicarea părintelui protopop Alexandru-Constantin Ciui, a preoților coordonatori: Ioan Turc, Horea Petrea și Dorel Gălan, precum și a celorlalți clerici din protopopiat.

Sursa: mitropolia-clujului.ro

Ultimele din categorie