Moaştele Sfântului Cuvios Iosif de la Varatic, în pelerinaj la Bacău

Credincioşii din Bacău au avut prilejul sâmbătă, 21 mai 2022, să se închine la racla ce adăposteşte moaştele Sfântului Cuvios Iosif de la Văratic.

Acestea au fost aduse la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Bacău, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi a Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, de la Mănăstirea Varatic din judeţul Neamţ. Delegaţia de la mănăstirea nemţeană a fost condusă de stavrofora Iosefina Giosanu, stareţa aşezării monahale amintite.

„Zile de aleasă bucurie duhovnicească a îngăduit Dumnezeu membrilor comunității bisericii noastre ca la sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena să fie aduse spre cinstire moaștele Sfântului Cuvios Iosif de la Văratec. Într-o lume în care căutăm pacea, a venit în mijlocul nostru un reper al rugăciunii, acest sfânt fiind numit dascăl al rugăciunii și iscusit duhovnic. El vorbea despre importanța rugăciunii inimii și cât de mult folos duhovnicesc ne poate aduce aceasta, atunci când reușim să ne-o însușim așa cum se cuvine. Rostind această rugăciune, Îl aducem pe Dumnezeu Însuși în sufletele noastre”, a transmis parohul bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

De la același autor

Ultimele din categorie