Noi activităţi în școlile de vară din Protoieria Sascut

În perioada 15-21 iulie 2021, în parohiile Slobozia Bacău 2, Podu Turcului 1, Drăgușani, Băcioiu și Corbasca din Protoieria Sascut – judeţul Bacău, s-a desfășurat programul „Școală de vară”, prin Proiectul catehetic „Vacanță în tinda bisericii”.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, activitățile acestui proiect catehetic se derulează prin implicarea preoților parohi, a profesorilor, educatorilor, psihologilor și voluntarilor.

După cum informează site-ul Eparhiei Romanului şi Bacăului, copiii au învățat poezii, cântece și rugăciuni, vizitând obiective culturale și de referință din Eparhia Romanului şi Bacăului. În Parohia Slobozia Bacău II, părintele paroh Marian Grama, împreună cu mai mulţi colaboratori, a organizat ateliere de pictură, jocuri în aer liber, toate acestea culminând cu participarea la Sfânta Liturghie din ziua de prăznuire a Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul.

În Parohia Drăgușani părintele Ionuț Negoiță a susținut cateheza intitulată „Sfânta Liturghie, parte din noi” şi i-a însoțit pe copii în pelerinaj la Schitul „Sfântul Alexie”–Draguşani, comuna Parava.

De asemenea, în parohiile Băcioiu și Corbasca, preotul Spiridon Vasile Arun și părintele Vasilică Paiu au avut grijă ca implicarea și voia bună să nu lipsească din activitățile desfășurate de voluntari în aceste comunități.

Citește alte articole despre: slujire, copii, rugăciune, activități, credinţa, proiect, școală

De la același autor

Ultimele din categorie