Noi ierarhi aleși de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei

Ortodoxia în lume

Noi ierarhi aleși de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei

În zilele de 9, 10 și 11 octombrie 2023, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei s-a întrunit, la Atena, într-o ședință solemnă de lucru, sub președinția Preafericitului Părinte Ieronimos, Arhiepiscopul Atenei și întregii Grecii.

Cu acest prilej, au fost aleși trei noi mitropoliți și mai mulți episcopi vicari. 

În scaunul mitropolitan al Tesalonicului a fost ales Preasfințitul Părinte Filoteos al Oreonului, Secretar General al Sfântului Sinod, ca mitropolit al Florinei a fost ales Arhim. Irineos, iar Arhim. Serapion a fost ales Mitropolit al Paramytiei.

Ca episcopi vicari, Sfântul Sinod i-a ales pe următorii părinți arhimandriți: Arhim. Teofilos, cu titlul „Lakedamonias”, Arhim. Nicodimos, cu titlul „Skopelou”, Arhim. Epifanios, cu titlul „Talantiou”, Arhim. Hristoforos, cu titlul „Amfipoleos”, Arhim. Ignatios, cu titlul „Salonon”, Arhim. Alexios, cu titlul „Stavropighiou”, Arhim. Nectarios, cu titlul „Fotikis”, Arhim. Pavlos, cu titlul „Thespion”, Arhim. Apostolos, cu titlul „Tanagras” și Arhim. Nectarios, cu titlul „Karioupoleos”.

Ca Secretar General al Sfântului Sinod, înlocuindu-l pe noul Mitropolit al Tesalonicului, a fost numit Arhim. Ioannis Karamouzis.

Sursa: romfea.gr

Gheorghe Dorneanu – Student al Facultății de Teologie din cadrul Universității „Aristotel” – Salonic

Citește despre: