Noi proiecte Erasmus+ lansate la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi

11 Octombrie 2019 14:03 Știri

Joi, 10 octombrie 2019, elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi au sărbătorit zilele Erasmus+.

Programul Erasmus+ a devenit tradiție în școala noastră,  „Școala de la răscruci”,  încă din anul 2016, când a început implementarea a două proiecte, și anume: „Migrants in the world history and woman’s role” și „Little towns, big history, great opportunities”, finalizate în 2018, respectiv 2019. Implementarea proiectelor Erasmus+ nu a încetat la Seminarul dorohoian, astfel  a urmat cel de-al treilea proiect: „Foreign languages, better life, perfect jobs”,  implementat cu succes între anii 2017-2019. În anul 2018 a început implementarea celui de-al patrulea proiect: „We are all human beings”.

Elevii școlii noastre au participat la numeroase activități de predare-formare-învățare în  țări din Uniunea Europeană și Turcia, unde au avut parte de experiențe memorabile. S-au îmbogățit din punct de vedere cultural, lingvistic, social. Aceștia au devenit adevărați ambasadori și au demonstrat că în instituția noastră se dezvoltă valori europene, precum: solidaritatea, egalitatea, libertatea, spiritul tolerant, cooperarea.

Aceste proiecte au generat efecte pozitive și de lungă durată pentru instituțiile participante și au condus spre dezvoltarea și implementarea practicilor inovative la nivel organizațional, local, regional, național și european.

Cu ocazia sărbătoririi zilelor Erasmus, elevii au participat la o serie de activități, precum: dezbateri, prezentări ppt, vizionarea unor filmulețe reprezentative proiectelor derulate, împărtășirea experienței Erasmus+ prin împărțirea de flyere.

De asemenea, cu prilejul acestui eveniment, au fost lansate și noile proiecte Erasmus+, care își încep implementarea în anul școlar 2019-2020, pe o durată de doi ani: „Living in a box , our European Heritage Museum” cu parteneri din Germania, Grecia, Cehia, Portugalia, Turcia , și „Back to the roots, back to the future”  cu parteneri din Grecia, Croația, Italia, Spania și Turcia.

Vă așteptăm să vă alăturați echipei noastre de proiect în activitățile pe care le vom desfășura la nivel local, deoarece călătoria noastră Erasmus+ continuă.

(Coordonator proiecte Erasmus+, Prof. Gianina Butescu)

Ultimele din categorie