Nou număr al revistei „Renașterea”, apărut la München
Înainte de sărbătoarea Crăciunului, a apărut la München un nou număr al revistei „Renașterea”, publicația Parohiei Ortodoxe Române „Nașterea Domnului” din München, Germania. Revista apare din anul 2013 într-o serie nouă, sub directa îndrumare a pr. dr. Alexandru Nan, protopop al Bavariei. Concepută ca revistă de credință și cultură, „Renașterea” prezintă articole pe diverse teme, în special cu conținut religios, dar și activități desfășurate atât la nivelul parohiei, cât și la nivelul Protopopiatului Bavariei și al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului.
În cadrul parohiei din München funcționează începând cu anul 2015, o școală parohială (Școala de Română), care oferă multe activități pentru copii și tineri. Astfel, pe lângă ora de Religie și cea de Limba Română, au fost oferite și-n acest an și alte activități: cor pentru cei mici, curs de chitară, cusut pe etamină. Unele dintre aceste activități au fost desfășurate și cu sprijinul Guvernului României, prin intermediul Departamentului Românilor de Pretutindeni. De aceea, acest număr al revistei conține mai multe relatări despre aceste activități și chiar scrisori ale copiilor care au participat, în vacanța de vară, la tabăra „Oglinzi”, având ocazia să viziteze obiective turistice importante din țara lor de origine.
Din revista nu lipsesc articole despre importanța rugăciunii sau referitoare la forța și vulnerabilitatea sufletului, dar și scurte texte despre iertarea în familie sau poemul scriitorului Gabriel Garcia Marquez, referitor la radiografia unei vieți trăite frumos.
Revista se deschide cu editorialul-bilanț al părintelui Alexandru Nan, protopop al Bavariei, care, după 10 ani de activitate pastoral, se desparte de această parohie. În acest editorial, pr. Alexandru Nan prezintă câteva din obiectivele realizate cu ajutor de Sus și sprijinul credincioșilor, cărora le mulțumește pentru implicare:
Dau slavă lui Dumnezeu pentru toate și vă mulțumesc tuturor pentru dăruire! Am amintit doar câteva dintre activitățile pe care le-am desfășurat împreună în acești ani, în care v-ați implicat și pe care comunitatea noastră le-a dus la bun sfârșit. Deși mi-am dorit să slujesc într-o biserică românească, care să fie și sediu al Protopopiatului Bavariei, totuși, să nu credeți că nu mă afectează despărțirea de această comunitate, în care am investit, împreună cu familia, foarte multă muncă. Cineva spunea „A pleca înseamnă a muri puțin”. Sunt întru totul de acord cu acest mod de exprimare. Totuși, simt că las în urmă o comunitate puternică și unită, cu care voi conlucra de acum înainte într-un alt mod.