„Nunta e nuntă, e cu veselie...”
Sunt unii cu conștiință scrupuloasă cărora tot timpul le e frică să nu facă ceva greșit, ca să nu-i bată Dumnezeu... Nunta nu-i pomană. Nunta e nuntă, e cu veselie, e cu muzică, cine vrea – se duce, cine nu vrea – nu!
Este indicat creştinului să meargă la nuntă? Care este comportamentul pe care trebuie să-l adoptăm in astfel de situaţii?
Dragă, de la caz la caz! Eu, de exemplu, am fost la nuntă săptămâna trecută! N-am stat mult, da’ tot am fost! M-au chemat nişte tineri la o Cununie, şi au zis: „Părinte, vă rugăm frumos să veniţi şi la masă!”. Şi am zis: hai să nu le stric veselia, mai bine-mi stric veselia mea dacă nu m-oi veseli. Da’ eu m-am veselit, că ştiam o cântare din tinereţile mele:
„Cine nu-i de veselie, La ospăţ să nu mai vie, Că ospăţu-i veselos, Nu-i de omul mânios”.
M-am dus acolo şi am stat la aperitive şi nu am păţit nimic şi nici alţii nu au păţit nimic! Sunt unii cu conştiinţă scrupuloasă cărora tot timpul le e frică să nu facă ceva greşit, ca să nu-i bată Dumnezeu... Dacă nu vor, să nu se ducă! Nunta nu-i pomană.
Nunta e nuntă, e cu veselie, e cu muzică, cine vrea – se duce, cine nu vrea – nu! Dacă nu ştii ce ai de făcut – nu te duce! Dacă ştii ce ai de făcut – poţi să te duci!
(Arhimandritul Teofil Părăian, Veniţi de luaţi bucurie, Editura Teognost, Cluj-Napoca, 2001, p. 99)
Vezi și: Legătura dintre Taina Cununiei, căsătoria civilă şi petrecerea de nuntă
Căsnicia este arta prin care două persoane învață să danseze grațios prin viață, în același ritm
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro