O șansă pentru Centrul Sus Inima 2 în cartierul Vasile Aaron. Carmen Chindriș, nominalizată la Premiul „Matei Brâncoveanu”

Arhiepiscopia Sibiului

O șansă pentru Centrul Sus Inima 2 în cartierul Vasile Aaron. Carmen Chindriș, nominalizată la Premiul „Matei Brâncoveanu”

Carmen Chindriș, președintele Asociației Sus Inima din Sibiu, care a înființat un centru destinat bolnavilor de cancer, a fost nominalizată la Premiul "Matei Brâncoveanu", în valoare de 12.000 euro. Reprezentanții asociației anunță faptul că suma propusă ca premiu va fi folosită pentru Casa Sus Inima 2 - în cartierul Vasile Aaron - primul centru comunitar Sus Inima - un spațiu dedicat atât persoanelor care suferă de cancer, dar și aparținătorilor care învață cum să fie alături de cei dragi, cum să treacă împreună prin această sentință.

Fundația Alexandrion acordă marele premiu în valoare netă de 12.000 de euro câștigătorului ales de public și patru premii nete a câte 1.500 de euro celorlalți patru finaliști ai Galei Premiilor "Matei Brâncoveanu" - 2020. Marele premiu va fi folosit de câștigător pentru achitarea cursurilor de perfecționare sau pentru finanțarea unui proiect din sfera de activitate pentru care a fost premiat.

Cei care vor să o voteze pe Carmen Chindriș o pot face aici: https://www.fundația-alexandrion.ro/

Carmen Chindriș este finalistă a concursului și, potrivit organizatorilor competiției, sprijină pacienții oncologici, oferindu-le, alături de o echipă formată din specialişti ȋn domeniul oncologic şi voluntari, consiliere psihologică și soluții de cazare pe perioada terapiei, hrană sau consiliere în nutriție. „Iniţiativa ei a fost inspirată de un moment dificil parcurs de familia sa, care a făcut-o să vadă nu doar multă suferință, ci și cât de puțin ajutor primesc persoanele afectate de o maladie grea, cu un nivel ridicat de incertitudine. I s-a părut complet nedreaptă lipsa de empatie pe care a ȋntâlnit-o ȋn spitale, ignorarea faptului că bolnavii de cancer sunt părinții, prietenii sau copiii cuiva. A pus cap la cap cunoştinţele dobândinte ȋn timpul facultății de business, cursurilor de comunicare și navigare de pacienți oncologici, cele de mediator și trainer și apoi a căutat o echipă de specialiști în domeniul oncologic, voluntari și susținători care să îi poată ajuta pe cei aflați în tratament oncologic”, este prezentată sibianca.

sursa: tribuna.ro

Citește despre: