O viață de om, așa cum a fost...

Prezentare de carte

O viață de om, așa cum a fost...

Oricare din căi alegi, nu poți decât să te bucuri că în anii în care lumea se pregătea de ură nemăsurată și război, omul acesta a ținut măcar pe cât i-a fost cu putință, echilibrul păcii și rugăciunii.

Pentru liniștea mea sufletească am descoperit în bibliotecă o carte ce mi-o dorisem demult, dar am întârziat să o citesc: Roger Steer, George Muller (1805- 1898) - Desfătat în Dumnezeu (Ed. Casa Literaturii Creștine, Brașov, 2017, 293 pg.). Îmi îngădui să spun că suntem dinaintea unei vieți-model, desigur nu după rigorile creștinismului ortodox, ar zice unii, plină de entuziasmul slujirii și propovăduirii. Poate nu strică să aducem aminte că vreme de mulți ani omul acesta și prima sa soție, Mary Muller, au reușit să ofere adăpost unui număr incredibil de orfani, în cinci Case trecând mii și mii de fetițe și băieți, aducând la standarde incredibile și astăzi integrarea lor socială, așezarea lor în locuri de muncă și familii.

Predicator de marcă – în carte sunt multe exemple – teolog liberal, dar foarte atent la nuanțe, la 70 de ani, când prima soție se stinge și se recăsătorește, pornește în lungi turnee de propovăduire cu sute de predici și mii de oameni care-l ascultă și-și schimbă inimile, dăruindu-le Domnului Hristos. Nu știi ce să admiri. Forța de muncă, luciditatea managerială – cartea pare pe alocuri un scurt tratat de contabilitate în care autorul caută să arate cum știa să se încreadă Muller în tezaurul de sprijin pus la dispoziția omenirii de Dumnezeu – predica avântată, sinceritatea slujirii ori poezia vieții sale cuminți. Oricare din căi alegi, nu poți decât să te bucuri că în anii în care lumea se pregătea de ură nemăsurată și război, omul acesta a ținut măcar pe cât i-a fost cu putință, echilibrul păcii și rugăciunii.

 

Sursa: tribuna.ro

Citește despre: