Arhimandritul Alexandru Golitzin ales epsicop al Diocezei Bulgare în OCA

4 Octombrie 2011 22:52 Ortodoxia în lume

La deschiderea sesiunii de la Capela Sf. Serghie de Radonej, în ziua de 4 octombrie 2011, membrii Sfântului Sinod ai Bisericii Ortodoxe din America (Orthodox Church of America - OCA) au ales pe Arhimandritul Alexandru Golitzin pe tronul vacant din Toledo ca episcop al Diocezei Bulgare.

În iunie 2010, dioceza a iniţiat cercetarea sa pentru un candidat pentru succesiunea la tron, după moartea Arhiepiscopului Kirill. 22 de posibili succesori au fost propuşi, iar după discuţii, lista s-a redus la 6 nume.

Arhimandritul Alexandru este unul dintre cei mai cunoscuţi teologi şi scriitori ai Bisericii ortodoxe. Şi-a luat diploma doctorală la Oxford, sub îndrumarea Mitropolitului Kalistos Ware. El a petrecut doi ani în Grecia, printer care un an la Mănăstirea Simonos Petras din Sfântul Munte Athos. A fost hirotonit diacon în 1982 şi preot în 1984. A devenit călugăr în 1986. Din 1989, a predat ca profesor la Universitatea Marquette din Milwaukee, la Departamentul Teologie, funcţie pe care o ocupă şi astăzi.

Dioceza bulgară include 19 parohii şi misiuni şi o mănăstire.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://oca.org

 

 

Ultimele din categorie