Instanța l-a amendat pe jurnalistul care l-a calomniat pe Părintele Efrem de la Vatoped

15 Ianuarie 2014 00:29 Ortodoxia în lume

Decizia Curții a fost că publicațiile sale de pe internet și din revista săptămânală Epikera au conținut informații false și că ele au fost o insultă la adresa mănăstirii atonite și a starețului său.

Pe 10 ianuarie, agenția de presă Romphea a Bisericii Ortodoxe din Grecia a anunțat decizia judecătorească a instanței din orașul Atena în legătură cu jurnalistul Kostas Vaxevanis, cel care a fost primul care a început campania media împotriva părintelui Efrem de la Mănăstirea Vatoped.

Decizia Curții a fost că publicațiile sale de pe internet și din revista săptămânală Epikera au conținut informații false și că ele au fost o insultă la adresa mănăstirii atonite și a starețului său. Mai mult decât atât, jurnalistul să afla în cunoștință de cauză în momentul folosirii acestor informații.

Sentința tribunalului obligă pe Vaxevanis să publice o dezmințire a afirmațiilor sale și să transfere suma de 10 000 de euro în contul mănăstirii drept daune morale.

Mănăstirea Vatoped a anunțat deja transferul acestei sume pentru cantinele săracilor conduse de către Arhiepiscopia Atenei.

Ultimele din categorie