Pelerini români, la Slujba de Înviere de la Ierusalim

2 Mai 2016 11:09 Ortodoxia în lume

Credincioşi din toată lumea, dar şi numeroşi pelerini români, au participat la slujba din noaptea de Paşti la Biserica Sfintei Învieri din Ierusalim. Slujba Învierii şi Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, înconjurat de un sobor de arhierei, preoţi şi diaconi.

Din soborul slujitor a făcut parte şi părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte şi Superiorul Aşezămintelor Româneşti de la Ierusalim, Ierihon şi Iordan, precum şi alţi clerici români aflaţi în pelerinaj la Locurile Sfinte.

„Patriarhul Jerusalimului a coborât la Biserica Sfintei Învieri în jurul orei 00.00. Înconjurat de un sobor de arhierei, preoți și diaconi a săvârșit, în fața Sfântului Mormânt, Utrenia Paştilor și apoi Sfânta Liturghie. La sfintele slujbe au participat credincioși din toată lumea creștină dar şi credincioşi români veniți în pelerinaj la Locurile Sfinte”, a precizat părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie.

Slujba a fost oficiată în limbile greacă, arabă, rusă și română.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie