În Rusia, mai mult de 150 000 de credincioși s-au închinat la darurile magilor

11 Ianuarie 2014 21:14 Ortodoxia în lume

Darurile magilor au fost aduse pentru prima dată în Rusia, pe 7 ianuarie 2014, de la Mănăstirea „Sfântul Pavel” din Muntele Athos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În ciuda vremii de afară, zeci de mii de oameni s-au adunat la catedrala „Iisus Mântuitorul” din Moscova pentru a se închina la darurile aduse de cei trei magi Pruncului Iisus atunci când Acesta S-a născut. Darurile magilor au fost aduse pentru prima dată în Rusia, pe 7 ianuarie 2014, de la Mănăstirea „Sfântul Pavel” din Muntele Athos.

Potrivit oficialităților ruse, vineri 10 ianuarie la ora 11 se atinseseră următoarele cifre:

-     De pe data de 7 ianuarie, la darurile magilor se închinaseră aproximativ 130 000 de credincioși, iar la aceeași oră se mai aflau acolo alți 25 000 de oameni;

-     280 de bolnavi ce suferă de boli cronice s-au închinat, cerând ajutor pentru suferința lor;

-     În ciuda timpului de așteptare destul de îndelungat și a temperaturilor scăzute, nu s-a înregistrat niciun incident, ordinea fiind păstrată de către     1 050 de polițiști împreună cu 60 de voluntari;

-     53 de autobuze au fost puse la dispoziție pentru a permite credincioșilor să se încălzească și să se odihnească;

-     Echipe medicale și de ajutor sunt pregătite pentru a interveni în caz de necesitate;

Odoarele vor rămâne în catedrala din Moscova până pe 13 ianuarie și sunt așezate spre închinare între orele 8.00 și 20.00. După ce va fi organizat un pelerinaj cu ele prin Rusia, acestea se vor întoarce în Grecia pe 30 ianuarie.

Ultimele din categorie