Părintele Constantin Necula le va vorbi bucureștenilor despre rugăciunea în viața de familie

9 Februarie 2022 13:14 Arhiepiscopia Bucureştilor

Părintele Constantin Necula conferențiază sâmbătă, 12 februarie, la Biserica „Sfânta Treime-Ghencea” din București. Tema prelegerii este „Rugăciunea în viața de familie”.

Conferința va sublinia rolul și importanța rugăciunii în viața de familie, iar Părintele Constantin Necula va indica cele mai eficiente moduri în care părinții se pot ruga pentru copiii lor, dar și copiii, la rândul lor, se pot ruga pentru părinți.

Conferința face parte dintre activitățile prin care parohia bucureșteană participă la Concursul National Catehetic „Rugăciunea în viața mea”, organizat de Sectorul Teologic-Educațional al Patriarhiei Române în parteneriat cu Ministerul Educației.

Tema conferinței se încadrează în tematica Anului 2022, declarat în Patriarhia Română ca Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț.

Părintele Constantin Necula este doctor în Teologie și prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu.

Biserica „Sfânta Treime – Ghencea” este situată pe Calea 13 Septembrie Nr. 211, Sectorul 5, București.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie