Părintele Patriarh Daniel a primit vizita Mitropolitului de Ruse

11 Septembrie 2018 14:24 Patriarhia Română
 

Părintele Patriarh Daniel a primit marţi, 11 septembrie, vizita Înaltpreasfinţitului Părinte Naum, Mitropolit de Ruse (Patriarhia Bulgariei).

Mitropolitul Naum a fost însoţit de o delegaţie alături de care a participat la ITO 2018 ce a avut loc anul acesta la Sibiu. În timpul întrevederii din Reşedinţa Patriarhală au fost discutate problemele de actualitate ce privesc Biserica Ortodoxă şi răspunsurile acesteia la provocările din societate.

La finalul întâlnirii, Patriarhul României i-a oferit Înaltpreasfinţitului Părinte Naum pentru Mitropolia Sofiei, din partea Mitropolitului Teofan, un veşmânt al Sfintei Cuvioase Parascheva. Părintele Patriarh i-a dăruit oaspetelui bulgar şi o cruce pentru binecuvântarea credincioşilor.

Darurile i-au fost înmânate Mitropolitului Naum în Paraclisul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reşedinţa Patriarhală. Mitropolitul Naum a transmis mulţumirile Patriarhului Neofit al Bulgariei pentru primirea veşmântului Sfintei Parascheva şi a menţionat că în unele eparhii din Bulgaria se regăseşte câte un veşmânt al Sfintei, iar multe lăcaşuri de cult o au ca ocrotitoare.

Veşmântul va fi aşezat în Catedrala „Sfântul Alexandru Nevski” din Sofia.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie