Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Iași organizează evenimentul „Solidari cu Tălpălari”

Arhiepiscopia Iaşilor

Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Iași organizează evenimentul „Solidari cu Tălpălari”

    • Afiș eveniment „Solidari cu Tălpălari”
      „Solidari cu Tălpălari”

      „Solidari cu Tălpălari”

Duminică, 1 octombrie, începând cu ora 18:00, în Sala „Iustin Moisescu” din cadrul Ansamblului Mitropolitan din Iași, va avea loc evenimentul „Solidari cu Tălpălari”. Această activitate se înscrie în Proiectul de realizare a documentației tehnice privind restaurarea și consolidarea bisericii „Nașterea Maicii Domnului” – Tălpălari, proiect ce este finanțat de Ministerul Culturii și Cultelor prin Institutul Național al Patrimoniului.

Comunitatea parohială Tălpălari îi invită pe toți cei care cunosc și iubesc această biserică la o seară petrecută sub Acoperământul Maicii Domnului, o seară dedicată istoriei celor 383 de ani și a lucrării pastoral-liturgice ce s-a desfășurat în ultimii ani. 

Vor fi vizionate un documentar istoric și un colaj de fotografii cu pagini din istoria bisericii, dar și alte fotografii cu obiectele prețioase pe care le-au lăsat generațiile de preoți și credincioși, celor de astăzi. De asemenea, se vor putea vedea fotografii cu chipuri de oameni și fapte ce s-au întipărit în veșnicia timpului, trăite în slujbe și activități.

Citește despre: