Parohia românească din Briceni și-a serbat hramul

Preasfinţitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălţi, a oficiat duminică, 12 iunie 2022, Sfânta Liturghie şi Vecernia Rusaliilor, în Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din oraşul Briceni.

Ierarhul s-a referit în cuvântul adresat la semnificația Praznicului Rusaliilor și la lucrarea Sfântului Duh în creație și în sufletul omului. Preasfinţia Sa a felicitat comunitatea „Pogorârea Sfântului Duh” din oraşul Briceni cu prilejul sărbătoririi primului hram şi a apreciat activitatea părintelui paroh Claudiu-Lucian Țugui și a membrilor comunității.

Medicul Rodica Cioclea, membră fondatoare a Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh”, a primit din partea Preasfinţiei Sale „Crucea Bălțeană”.

Un florilegiu artistic, care a inclus dansuri și cântece, a fost susţinut de către Formația folclorică „Miorița” de la Centrul de Creație al Copiilor din Briceni, coordonată de către Svetlana Mînzat. Au mai interpretat Josan Gheorghe și profesorul Dorin Melnic de la Centrul de creație al copiilor din orașul Briceni, după cum informează Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi.

De la același autor

Ultimele din categorie