Parohia „Sfinții Români” din Cuneo s-a îmbogățit cu un Centru Social

18 Octombrie 2019 12:30 Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Cu ajutorul Domnului și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, în Duminica a 21-a după Rusalii, 13 octombrie 2019, Preasfințitul Părinte Arhiereu-Vicar Atanasie de Bogdania s-a aflat în mijlocul comunității ocrotite de „Sfinții Români” din Cuneo, unde a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, a binecuvântat lucrările de înfrumusețare a lăcașului de cult și a sfințit Centrul Social „Sfânta Melania Romana, cea milostivă”, ce funcționează în incita Parohiei.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Atanasie a vorbit celor prezenți despre sămânța Evangheliei Domnului nostru Iisus Hristos care rodește în măsura în care fiecare dintre noi pregătim terenul, ferindu-l de spinii patimilor și poftelor. Cele patru tipologii umane pe care Domnul ni le pune înainte trebuie să provoace înlăuntrul nostru dorul după pământul cel bun, care va da roadă însutită în Împărăția Cerurilor. Ierarhul a amintit și de importanța participării la viața Bisericii, locul în care ne înfruptăm din Cuvântul dumnezeiesc și creștem în cunoașterea Adevărului, în această lume dezorientată, dezechilibrată și pătrunsă de o cumplită lipsă a principiilor.

La finalul Dumnezeieștii Liturghii, Preasfințitul Părinte Atanasie a sfințit un nou Centru Social, închinat Sfintei Melania Romana, cea milostivă, ce funcționează în incinta Parohiei, coordonator fiind Preacucernicul Părinte Paroh Claudiu Savin. Centrul filantropic este o expresie a Liturghiei de după Liturghie pe care comunitatea din Cuneo încearcă să o îndrepte către cei aflați în nevoie și în momente de cumpănă.

Pentru bogata activitatea pastoral-misionară și social-filantropică desfășurată în Parohia „Sfinții Români” din Cuneo, Preasfințitul Atanasie a oferit atât Părintelui Paroh Claudiu Savin, cât și Consiliului și Comitetului parohial, o gramată de apreciere.

Au urmat cuvintele de mulțumire adresate de către Părintele Paroh Claudiu Savin, Preasfințitului Părinte Arhiereu-Vicar Atanasie de Bogdania, autorităților italiene și românești și tuturor credincioșilor prezenți la acest moment festiv din viața Parohiei.

Sursa: episcopia-italiei.com

Ultimele din categorie