Patriarhul cu peste 40.000 de fini de Botez: Întâistătătorul Bisericii Georgiei a mai botezat încă 521 de copii la începutul acestei săptămâni

22 Ianuarie 2020 23:31 Cătălin Acasandrei Ortodoxia în lume

Preafericitul Părinte Ilia al II-lea, Patriarhul Georgiei, a botezat marți, 14 ianuarie, alți 521 de copii, în cadrul unei noi ceremonii de botez în masă.

Slujba de marți a avut loc la Catedrala „Sfânta Treime” din Tbilisi (Georgia) și a fost cea de-a 62-a astfel de ceremonie, Patriarhul ajungând să aibă, în prezent, 40.909 de fini, conform orthochristian.com.

Organizarea botezurilor în masă este deja o tradiție pentru Patriarhul Ilia al II-lea, începută acum mai bine de zece ani, atunci când s-a oferit să fie nașul copiilor georgieni începând cu cel de-al treilea născut într-o familie ortodoxă.

Inițiativa Preafericitului Părinte Ilia al II-lea are ca scop stimularea natalității și îndreptarea situației demografice postsovietice în care se află Georgia.

***

Conform ultimelor statistici demografice efectuate în Georgia în anul 2017, țara are o populație de aproximativ 3.718.200 de locuitori, iar potrivit previziunilor Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), acest număr poate scădea la 2.985.000 de persoane până în 2050.

Click aici pentru știrea VIDEO.

De la același autor

Ultimele din categorie