Patru noi cadre didactice la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași

6 August 2020 20:50 Educaţie

În perioada 3-5 august 2020, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași, s-au desfășurat concursurile pentru ocuparea a patru posturi de asistent universitar titular.

Potrivit specificului disciplinelor din componența posturilor, două posturi au fost în domeniul Teologie, acoperind discipline din trunchiul de Teologie sistematică (Teologie dogmatică, Misiologie ortodoxă și Teologie fundamentală) și din cel de Teologie istorică (Istoria Bisericii și Patrologie și literatură postpatristică), un post din domeniul Sociologie, acoperind necesitățile didactice ale specializării Teologie Ortodoxă Asistență Socială, și un post din cel al Artelor vizuale, pentru specializarea Artă Sacră.

În urma concursului desfășurat luni, 3 august, pentru specializarea Artă Sacră, postul de asistent universitar a fost ocupat de către dr. Petru Sofragiu, iar pentru Teologie Ortodoxă Asistență Socială de către monahia dr. Polixenia Nistor. Postul de asistent universitar pentru Teologie Sistematică a fost ocupat de către arhim. dr. Nathanael Neacșu, în urma examenului care a avut loc marți, 4 august. În ziua de miercuri, 5 august, dr. Alexandru Prelipcean, în urma susținerii probelor de concurs, a obținut postul de asistent universitar pentru disciplinele teologice istorice și patristice.  

În urma evaluării lucrărilor scrise, a orelor de seminar susținute și a analizei dosarelor de concurs, comisiile întrunite pentru evaluarea candidaților au apreciat înalta lor pregătire academică și consistenta activitate de cercetare.

Potrivit pr. prof. dr. Ion Vicovan, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, scoaterea la concurs a celor patru posturi de asistent universitar reprezintă concretizarea programului conducerii facultății de formare de noi cadre didactice, prin ocuparea posturilor vacante, cu binecuvântarea și susținerea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, de către persoane cu o temeinică pregătire în domeniu. Părintele decan și-a manifestat convingerea că noii membri ai colectivului de titulari vor contribui la dinamizarea și intensificarea activității didactice și de cercetare din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași. (dr. Bogdan-Vlăduț Brînză)

Ultimele din categorie