Pelerinaj pedestru către casa Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș

6 Septembrie 2021 15:18 Arhiepiscopia Timişoarei

Sâmbătă, 11 septembrie, va avea loc pelerinajul pedestru de la Mănăstirea Timișeni (Șag) la Mănăstirea Partoș, judeţul Timiş. Acest pelerinaj reiterează, în mod simbolic, drumul pe care l-a parcurs, după retragere, Sfântul Mitropolit Iosif în 1653, din cetatea Timișoarei până la Mănăstirea Partoșului.

Ajuns la a șasea ediție, pelerinajul „Calea Sfântului Iosif”, rememorează, pe de o parte, și actualizează, pe de altă parte, memoria și mesajul unui act de nevoință și mărturisire creștine, aducând aminte de mentorul și însuflețitorul acestui „drum al conștiinței”, al luptei pentru trezvie și al rugăciunii.

„Bucuria izvorâtă din părtășie și speranță întemeiată pe solidaritate, au clădit comunitatea, au întărit legăturile și au oferit noimă demersului inițiatic și formativ. Mesajul care vrea să ni-l ofere de fiecare dată acest pelerinaj este profund uman și creștin. Uman, în dimensiunea educațională, relațională și de solidaritate manifestate în cadrul grupului, cultivând acele valori care îl disting și afirmă pe aproapele. Creștin, în sensul pe care ni-l descoperă Evanghelia, indicând specificul călătoriei noastre către destinația finală, Împărăția Tatălui!”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Timişoarei.

Traseul pelerinajului de peste 50 km va începe la primele ore ale dimineții de la Mănăstirea Timișeni (Șag) și va trece prin Șag - Parța - Petroman - Ciacova - Ghilad - Ofsenița și Banloc, ajungând în cele din urmă la Mănăstirea Partoș. Pe durata întregului traseu, pelerinii vor fi însoțiţi de autovehicule de ajutor în caz de nevoie. La orele serii, pelerinii vor fi întâmpinați la intrarea în Partoș de credincioșii din localitate.

Ultimele din categorie