Pelerinaj pentru un grup de enoriași ai Parohiei „Sfinții Trei Ierarhi” Bacău

Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” din Bacău a organizat în perioada 30 august – 1 septembrie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, un periplu spiritual.

Acesta a cuprins numeroase obiective culturale și istorice, fiind realizat cu sprijinul Agenției de Pelerinaje „Meteora Tour” a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Printre obiectivele vizitate amintim: Mănăstirea „Sfântul Ilie” – Toplița din județul Harghita, Mănăstirea Nicula, din județul Cluj, „Cimitirul Vesel” din Săpânța, județul Maramureș, Mănăstirea Săpânța-Peri, Muzeul Memorialului victimelor comunismului și al rezistenței, denumit „Memorialul Durerii” din Sighetul Marmației, Muzeul Țărăncii Române din Dragomirești, Mănăstirea Bârsana, Mănăstirea Gura Humorului și Mănăstirea Cămârzani, ambele din județul Suceava. Periplul duhovnicesc s-a încheiat la Centrul eparhial din Roman.

Întrucât 2021 a fost declarat în Patriarhia Română Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor, preoții Mihai-Flavius Balaban și Marian Gliga de la Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” din Bacău au săvârșit slujba Parastasului la Memorialul Durerii din Sighetul Marmației.

Citește alte articole despre: slujbă, pelerinaj, credinţa, parohie, român, oameni

De la același autor

Ultimele din categorie