Pelerinaje pentru cadrele didactice din Episcopia de Bălţi

Episcopia de Bălți a organizat patru pelerinaje la mănăstirile și locurile încărcate de istorie de peste Prut. Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Antonie, Episcopul de Bălți, de itinerariu au beneficiat cadrele didactice de la instituțiile de învățământ din jurisdicția Episcopiei de Bălți (fosta Hotinului).

Pelerinajele au avut loc prin intermediul Sectorului de misiune, statistică şi prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în următoarele perioade: 29-30 octombrie 2022, 5-6 noiembrie, 12-13 noiembrie și 19-20 noiembrie.

Grupurile de profesori au fost însoțite de către preotul Dorian Revenco, protopop de Bălți. Printre locurile de cultură, de istorie și de spiritualitate românească din ţară vizitate, s-au numărat mănăstiri şi obiective din judeţele Iaşi, Neamţ şi Suceava.

Potrivit Biroului de presă al Episcopiei de Bălţi, până în prezent peste 250 de profesori de la instituțiile de învățământ din cuprinsul Episcopiei de Bălţi au avut posibilitatea, în calitate de pelerini, să treacă Prutul.

Citește alte articole despre: pelerinaj, profesori, Episcopie, Bălţi, Iași, Suceava, Neamț, credinţa, misiune

De la același autor

Ultimele din categorie