Pelerinajul de Florii în Eparhia Iaşilor

Arhiepiscopia Iaşilor

Pelerinajul de Florii în Eparhia Iaşilor

    • Pelerinajul de Florii în Eparhia Iaşilor
      Pelerinajul de Florii în Eparhia Iaşilor

      Pelerinajul de Florii în Eparhia Iaşilor

Cele 13 protopopiate ale Arhiepiscopiei Iaşilor organizează sâmbătă, 23 aprilie 2016, Pelerinajul de Florii. Acesta este prilejuit de Praznicul Intrării Domnului în Ierusalim. La Iaşi, procesiunea va fi condusă de Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul.

În municipiul Iaşi, Pelerinajul de Florii se va desfăşura sâmbătă, 23 aprilie 2016, începând cu ora 16:30. Pelerinajul va debuta la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" - Bărboi, unde, de la ora 15:00, PS Calinic Botoşăneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, va oficia Slujba Vecerniei. În continuare, se va merge în procesiune pe traseul Biserica „Sfântul Sava” - Mănăstirea „Sfinţii Trei Ierarhi” - Catedrala Mitropolitană din Iaşi. La Pelerinajul de Florii de la Iaşi sunt aşteptaţi să participe preoţii din protopopiatele 1 Iaşi, 2 Iaşi, şi 3 Iaşi, dar şi numeroşi credincioşi.

La Paşcani, Procesiunea de Florii se va desfăşura sâmbătă, 23 aprilie 2016, după oficierea Sfintei Liturghii. În jurul orei 11, preoţii şi credincioşii vor pleca de la Biserica „Înălţarea Domnului” spre centrul oraşului, unde va avea loc o slujbă specială. La Hârlău, pelerinajul din Sâmbăta lui Lazăr va începe la ora 14:00 în Parohia Pârcovaci şi se va încheia la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Hârlău. Pe parcursul procesiunii vor fi interpretate cântari religioase specifice Postului Sfintelor Paşti. Şi în municipiul Botoşani se va desfăşura sâmbătă, 23 aprilie, o procesiune cu prilejul sărbătorii Floriilor. Credincioşii vor porni în pelerinaj la ora 14:00 de la Biserica "Vovidenia" spre Biserica "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe". La Dorohoi, Pelerinajul de Florii se va desfăşura sâmbătă începând cu ora 13:30. Procesiunea va porni de la Biserica "Sfântul Dumitru" şi se va încheia la Biserica "Nașterea Maicii Domnului” - Vârgolici".

Procesiune în oraşul Piatra-Neamţ

La Darabani, Pelerinajul de Florii se va desfăşura sâmbătă, 23 aprilie, între orele 16:00 şi 18:00. Acesta va porni de la Biserica "Sfântul Nicolae”, se va trece pe la Monumentul Eroilor de lângă Primărie şi se va încheia la Biserica "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din oraş. Preoţii şi credincioşii din Protopopiatul Săveni vor participa sâmbătă, 23 aprilie 2016, la tradiţionalul Pelerinaj de Florii. În acest an, procesiunea va începe la ora 12:00 de la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” şi se va încheia la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae”. La Piatra Neamţ, Pelerinajul de Florii se va derula sâmbătă, 23 aprilie 2016, de la ora 14:00. Pelerinii vor merge de la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” - Mărăţei 1 până la Biserica „Sfântul Ioan” - Domnesc. Și în acest an pelerinajul de la Piatra Neamţ va fi organizat în colaborare cu Protopopiatul Roznov. La Târgu Neamţ preoţii şi credincioşii se vor întâlni la ora 12:00 la Biserica „Sfântul Ilie”, de unde se va merge în procesiune spre Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din oraş. În Protopopiatul Roznov, Pelerinajul de Florii se va derula prin dreptul troițelor aflate în localitatea Roznov, iar în Protopopiatul Ceahlău, procesiunea se va desfăşura începând cu ora 15:00. Se va porni de la Parohia „Buna Vestire" din localitatea Poiana Largului şi se va merge spre biserica Parohiei Lunca.

Citește despre: