Pr. Toma Gradinaciuc

Pr. Toma Gradinaciuc

Pr. Toma Gradinaciuc

Părintele Toma Gradinaciuc s-a născut la 9 aprilie 1956 în localitatea Flămânzi, județul Botoșani și este absolvent, din 1994, al Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași. În 1997 a fost numit preot al nou înființatei parohii „Sfântul Apostol Toma” din cartierul Alexandru cel Bun unde a ridicat, începând cu anul 2000, cu sprijinul credincioșilor, o biserică aflată în curs de finalizare. Este membru al Consistoriului Eparhial Iași începând cu anul 1998, precum și membru al Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Iașilor din 2006. Din 1998 este președinte al Asociației „Familia Nostra”, organizație care s-a implicat, de-a lungul timpului, în acțiuni desfășurate în favoarea copiilor străzii – actualmente având ca preocupare principală susținerea copiilor defavorizați socio...

+  vezi mai mult

Părintele Toma Gradinaciuc s-a născut la 9 aprilie 1956 în localitatea Flămânzi, județul Botoșani și este absolvent, din 1994, al Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași. În 1997 a fost numit preot al nou înființatei parohii „Sfântul Apostol Toma” din cartierul Alexandru cel Bun unde a ridicat, începând cu anul 2000, cu sprijinul credincioșilor, o biserică aflată în curs de finalizare. Este membru al Consistoriului Eparhial Iași începând cu anul 1998, precum și membru al Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Iașilor din 2006. Din 1998 este președinte al Asociației „Familia Nostra”, organizație care s-a implicat, de-a lungul timpului, în acțiuni desfășurate în favoarea copiilor străzii – actualmente având ca preocupare principală susținerea copiilor defavorizați socio-economic din mediul rural.

-  vezi mai puțin

Stareța Macrina Vassopoulos

Maica Macrina Vassopoulos († 4 iunie 1995) a fost ucenică a Cuviosului Iosif Isihastul și stareță a mănăstirii Panaghia Odigitria – Portaria, Grecia.