Praznicul Floriilor, în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului

Praznicul Floriilor, în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca

    • Praznicul Floriilor, în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca
      Praznicul Floriilor, în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca

      Praznicul Floriilor, în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca

Ultima Duminică din Postul Mare (24 aprilie a.c.), a fost, pentru credincioșii din parohia clujeană „Adormirea Maicii Domnului”, prilej de mare sporire duhovnicească. La Sfânta Liturghie, credincioșii s-au bucurat de slujirea și cuvâtul de învățătura ale părintelui pofesor Marian Sidon, inspectorul școlar al judeţului Cluj pentru disciplina religie.

În cuvântul de învățătură, părintele Marian Sidon a vorbit despre Intrarea Domnului în Ierusalim, singura intrare triumfală, menționând în introducerea cuvântului său că evenimentele din viața Mântuitorul Nostru Iisus Hristos nu sunt întâmplătoare, ci împliniri ale profețiilor din Vechiul Testament.

Apoi, părintele Marian Sidon a prezentat contextul în care s-au petrecut ultimele evenimentele din viața Mâtuitorului, explicând semnificația învierii lui Lazăr în iconomia planului lui Dumnezeu: „Hristos l-a înviat din morți pe Lazăr, arătând că poate să-l restabilească pe om din stricăciune”, a subliniat părintele profesor.

În concluzie, părintele Marian Sidon a arătat că există un Ierusalim istoric, în care a intrat Histos acum două mii de ani, există un Ierusalim ceresc, care nu este altceva decât Împărăția lui Dumnzeu și mai există un Ierusalim al sufletului, pornind de la cuvintele Mântuitorului că „Împărăția lui Dumnezeu este înăuntrul sufletului nostru”.

Duminica ce precede Săptămâna Patimilor a culminat, după Denia de seară, cu piesa de teatru „Patimile Domnului”, în interpretarea grupului parohial de adolescenți, condus de Irina Enea. În prezența a zeci de credincioși și oaspeți, adolescenții, ajutați de frații lor mai mari de la grupul parohial de tineret, au pus în scenă Procesul, Patimile și Răstignirea Mântuitorului, iar la final, Arătările Domnului după Înviere.

„Interpretarea, prezența scenică, recuzita, bătăile în toacă - întreg spectacolul a fost impresionant. Suntem bucuroși că avem asemenea copii în biserica noastră și îi mulțumim lui Dumnezeu ca prin tinerii aceștia am avut o intrare atât de frumoasă în Săptămâna Patimilor, care a reușit să miște inimile tuturor celor prezenți”, a declarat părintele paroh Dan Hognogi.

Sursa: radiorenasterea.ro

Citește despre: