Preotul Ilie Ursu a plecat la ceruri

Ctitor al mai multor biserici de parohie, preotul Ilie Ursu, s-a mutat la ceruri miercuri, 13 februarie 2019. Părintele Ilie s-a născut pe 7 iunie 1961, în localitatea Români, județul Neamț.

A absolvit cursurile Seminarului Teologic „Veniamin Costachi” - Neamț, promoția 1984. S-a căsătorit cu Ana Petrișor, iar din această căsătorie au rezultat doi copii, Ana-Maria și Monalisa. A fost hirotonit diacon la 1 septembrie 1984, iar câteva zile mai târziu, la 8 septembrie 1984, preot pe seama Parohiei „Sfântul Nicolae” din Bârlad. Alături de lucrarea pastoral-misionară, părintele Ilie Ursu a desfășurat și lucrări de construcție sau reabilitare a lăcașurilor din patrimoniul parohiilor unde și-a îndeplinit misiunea. Între activitățile desfășurate de-a lungul celor 35 de ani de preoție, se remarcă restaurarea Bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Galbeni (1991-1993), consolidarea și resfințirea Bisericii „Sfântul Nicolae” - Frunțești (1993), construirea și pictarea bisericii Gioseni (1995-2003), restaurarea și pictarea interioară a Bisericii „Sfântul Nicoale” - Misihănești (2005). Pentru misiunea pastoral-misionară și administrativ-gospodărească desfășurată în parohiile încredințate spre păstorire, preotul Ilie Ursu a fost hirotesit sachelar, în anul 2001, iar în anul 2005, iconom. În data de 13 februarie părintele Ilie Ursu, la vârsta de 58 de ani, a trecut la Domnul, în urma unei morți fulgerătoare. După 35 de ani de pastorație părintele Ilie a fost chemat de Dumnezeu în Biserica cerească, pentru a-I sluji alături de frații săi întru preoție, trecuți în viața veșnică.

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim a transmis familiei îndolidate un mesaj de condoleanţe:

„Am aflat cu durere despre plecarea din lumea acesta a unuia dintre preoții Protopopiatului Bacău, în data de 13 februarie 2019. Moartea preotului Ilie Ursu a lăsat în urmă multă durere în sufletul soției și în al celor doi copii ai săi, dar și în inimile enoriașilor pe care i-a păstorit timp de 35 de ani. A fost un preot apropiat de enoriașii săi, solidar cu cei aflați în suferință, devotat misiunii preoțești și implicat în multe lucrări de construire și înfrumusețare a lăcașurilor de cult în parohiile unde și-a desfășurat misiunea sacerdotală. În aceste momente de adâncă suferință, adresăm familiei îndoliate cele mai profunde gânduri de compasiune rugând pe Milostivul Dumnezeu să primească sufletul slujitorului Său în Împărăția cerurilor!”

† IOACHIM,

Arhiepiscopul Romanului și Bacăului

Citește alte articole despre: slujbă, prepti, credincioși, preot ilie ursu, ctitor, Ceruri

De la același autor

Ultimele din categorie