Preotul Marius Gabriel Bărăscu a plecat la Domnul

Părintele Marius Gabriel Bărăscu de la Parohia Parava, Protopopiatul Sascut, judeţul Bacău, s-a mutat la cer în dimineaţa zilei de 8 august 2019. Tânărul slujitor în vârstă de 35 de ani a fost implicat într-un grav accident de maşină cu o zi înainte.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a adresat un mesaj de condoleanţe:

„Am aflat cu nespusă durere despre plecarea timpurie din lumea acesta, în urma unui grav accident rutier, a unuia dintre tinerii preoți destoinici ai Eparhiei Romanului și Bacăului, în data de 7 august 2019. Moartea fulgerătoare a preotului Marius Gabriel Bărăscu de la Parohia Parava, Protopopiatul Sascut, a lăsat în urmă multă durere în sufletul soției și a celor patru copii ai săi, dar și în inimile enoriașilor pe care i-a păstorit timp de cinci ani. A fost un preot cu alese calități sufletești, implicat în numeroase activități pastoral-duhovnicești și social-filantropice, râvnitor, apropiat de enoriașii săi, mereu în preajma celor aflați în suferință, implicat în multe proiecte educaționale dedicate tinerilor, dar și în lucrări de construire și înfrumusețare a lăcașurilor de cult din parohia unde și-a desfășurat misiunea; un slujitor care și-a asumat chemarea preoțească mereu inspirându-se din pilda viețuirii Părinților Bisericii și a marilor duhovnici în viață. După cinci de ani de pastorație în mijlocul credincioșilor din Parohia Parava, părintele Marius Gabriel Bărăscu a fost chemat de Dumnezeu în Biserica Triumfătoare, unde avem speranța că va fi așezat în soborul preoților din ierarhia cerească pentru a sluji Liturghia sub protia Arhiereului Cel veșnic, Mântuitorul nostru Iisus Hristos. În aceste momente de adâncă suferință, adresăm familiei îndoliate cele mai profunde gânduri de compasiune și ne angajăm să fim alături de distinsa doamnă preoteasă Anca Petronela și de cei patru copii: Anastasia, Irina, Sofiana și Nicolae, sprijinind cu tot ce ne este nouă cu putință pentru ca aceștia să depășească incomensurabila durere prin care le este dat să treacă. Rugăm pe Milostivul Dumnezeu să primească sufletul tânărului și destoinicului Său slujitor în Împărăția Cerurilor!
Dumnezeu să-l odihnească!

† IOACHIM,
Arhiepiscopul Romanului și Bacăului

Date biografice

Preotul Marius-Gabriel Bărăscu s-a născut pe 8 august 1984 în orașul Iași. A urmat cursurile Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare” din Iaşi și ale Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din capitala Moldovei. S-a căsătorit la data de 31 august 2008 cu Anca-Petronela Nechita și au fost binecuvântați de Dumnezeu cu patru copii. O perioadă de mai mulți ani a activat ca protopsalt la Catedrala Arhiepiscopală din Roman și ca pedagog la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” (2012-2013). La data de 20 mai 2012, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim l-a hirotonit diacon pe seama catedralei romaşcane, iar pe 29 august 2015, a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Parava. Aici, cu deosebită implicare și respectând cu mare sfințenie Taina Preoției, a desfășurat importante activități dedicate copiilor și tinerilor, dar și vârstnicilor din parohiei, cărora, cu părintească purtare de grijă, le acorda o atenție specială. A acordat, de asemenea, o importanță deosebită activităților misionar-pastorale și celor administrativ-gospodărești. Astfel, sub îndrumarea sa și cu ajutorul enoriașilor a început și finalizat lucrările de înfrumusețare a bisericii parohiale din localitatea Parava. De asemenea, a definitivat lucrările de construire la așezământul social din curtea bisericii parohiale, precum și alte lucrări la cele trei biserici ale Parohiei Parava.

Ultimele din categorie