„Credința uitată. Vechi adevăruri din Răsăritul creștin pentru creștinii contemporani” - Pr. Prof. Philip LeMasters

Părintele Philip LeMasters face parte din categoria celor care au descoperit dreapta credință în urma unei experiențe vii, convertindu-se de la baptism la Ortodoxie.

Cartea Părintelui LeMasters, Credința uitată. Vechi adevăruri din Răsăritul creștin pentru creștinii contemporani, ne aduce mărturia personală a unei convertiri pentru care sensul tradiției istorice, experiența martiriului, slujirea liturgică și elementul de taină din Ortodoxie au fost hotărâtoare.

Pe lângă faptul că reprezintă o bună introducere la teologia de bază creștină, Credința uitată încearcă să explice Ortodoxia omului secolului XXI, aducând totodată răspunsuri din perspectiva creștinismului răsăritean problemelor majore de actualitate, cum ar fi avortul, căsătoria, etica sexuală, eutanasia, pedeapsa capitală, administrarea mediului înconjurător, consumerismul sau prigoana asupra creștinilor.

Vă prezentăm un scurt fragment din carte: Creştinismul răsăritean ştie că a-I sluji lui Hristos nu ține de simțirea noastră de moment, ci de cine devenim printr-o participare mai mare la viaţa şi iubirea Domnului. Timpul, energia şi atenţia pe care le oferim lui Dumnezeu sunt cruciale pentru a deveni mult mai asemănători Lui. Nu există o cale de a creşte în sfinţenie fără un angajament riguros din partea noastră, care necesită fapte ce exprimă ceea ce noi credem. (Pr. Prof. Philip LeMasters, Credinţa uitată. Vechi adevăruri din Răsăritul creştin pentru creştinii contemporani, traducere din engleză Mădălin Enciu, Editura Doxologia, Iași, 2016)

Ultimele din categorie