Prezenţe arhiereşti la mănăstirile Iteşti şi Bujoreni

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim a participat vineri, 3 mai 2019, la hramul Paraclisului „Izvorul Tămăduirii” al Metocului chiriarhal Itești, judeţul Bacău. Tot vineri, PS Părinte Episcop Ignatie a slujit la hramul Mănăstirii Bujoreni din judeţul Vaslui.

Paraclisul „Izvorul Tămăduirii” al Metocului chiriarhal Itești, judeţul Bacău şi-a serbat vineri, 3 mai 2019, hramul. Alături de soborul slujitorilor s-a aflat Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, care a vorbit despre locul acesta ales de Dumnezeu prin smerenia Sa şi care se dorește a fi un obiectiv filantropic de referință pentru Arhiepiscopia Romanului și Bacăului. Apoi, l-a felicitat pe arhimandritul Nicodim Bițic, care, alături de maicile de aici, depune o muncă edilitară și misionară. „Locul acesta a fost ales cu inima și cu siguranță va fi unul important. Obiectivul principal este acela de a săvârși sfintele slujbe prin intermediul cărora se va împărtăși harul Preasfântului Duh prin Sfintele Taine”, a remarcat IPS Ioachim. După Sfânta Liturghie a fost oficiată slujba Aghesmei mici. Paraclisul „Izvorul Tămaduirii” - Iteşti a fost sfințit în ziua de 8 septembrie 2015. Aici se oficiază sfintele slujbe de către mica obşte formată aici cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, sub coordonarea arhimandritului Nicodim Bițic şi a monahiei Chiriachi Chiper, stareţa aşezământului monastic.

Slujire arhierească la Mănăstirea Bujoreni

De Sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii”, Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a săvârşit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Bujoreni, cu prilejul hramului sfântului aşezământ. Din soborul slujitorilor au mai făcut parte părintele Vladimir Beregoi, consilier al Sectorului economic şi social al Episcopiei Huşilor, şi părintele Vasile Lăiu, protopop de Vaslui. În omilia rostită, Părintele Episcop Ignatie a vorbit despre motivul pentru care, în Săptămâna Luminată, avem şi o sărbătoare dedicată Maicii Domnului: „Această sărbătoare este dedicată celei mai curate şi smerite făpturi pe care Dumnezeu le-a creat. Maica Domnului este cea care L-a adus pe Dumnezeu-Omul printre oameni. Prin ea am avut putinţa de a cunoaşte ce înseamnă întruparea Iubirii lui Dumnezeu, venirea Luminii celei adevărate şi fiinţiale în valea aceasta a întunericului şi a plângerii”. În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul l-a hirotonit întru ierodiacon pe monahul Varsanufie, vieţuitor al Mănăstirii Bujoreni.

Citește alte articole despre: slujire, credinţa, oameni, Izvorul Tămăduirii, ierarh

De la același autor

Ultimele din categorie