Prima priveghere din acest an alături de membrii ASCOR Iași

Arhiepiscopia Iaşilor

Prima priveghere din acest an alături de membrii ASCOR Iași

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, membrii ASCOR Iași vor continua privegherile și în acest an calendaristic. Prima slujbă de priveghere va avea loc pe 26 ianuarie, de la ora 21:00, la Catedrala Veche „Sfântul Gheorghe”, în cinstea Sfântului Ioan Gură de Aur.

Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur este unul dintre cei mai cunoscuți, pomeniți și iubiți sfinți ai Bisericii Ortodoxe. A avut o harismă specială a cuvântului, care a fost dar de la Dumnezeu. Se îndeletnicea cu Sfintele Scripturi și toată mintea sa la aceasta o avea îndreptată, ca să învețe pe popor în biserică și să aducă pe păcătoși la pocăință. Îi iubea pe oameni, așa cum învățase Iisus, nu numai pentru calitățile lor, dar chiar și pentru defectele lor. Sfântul ne vorbește tuturor până azi, prin rugăciunile din Liturghia sa și prin scrierile care ne sunt la îndemână.

Activitățile liturgice sunt importante pentru tinerii ieșeni, pentru că acesta este primul pas și cel mai important pentru comuniunea și binele pe care tinerii „îl pun la cale”. 

„Cu toate că noi, studenții, suntem în plină sesiune, iar examenele sunt cele care sunt prioritare în această perioadă, avem nevoie de momente de conectare, de aerisire. Cei mai mulți dintre noi căutăm să rămânem conectați cu inima și mintea la învățare, iar Dumnezeu e sprijin în acest sens. Sfântul Ioan Gură de Aur este motivație și model pentru noi, mai ales că el a încurajat oamenii să învețe cele bune spre zidirea sufletului. Așa și noi dorim să-i cerem să ne ajute în a pune spre zidirea sufletului ce învățăm. Este un model prin idealul pe care-l avea, acela de a-și întoarce privirea de la lucrurile exterioare cele mai apropiate și de a nu avea ochi decât pentru Dumnezeu și veșnicie.” (Florentina Mătrescu, coordonator departament Credință-Cultură)

Tinerii ascoreni au transmis că multe dintre activitățile pe care le organizează aduc în atenție viața sfinților, pentru familiarizarea tinerilor cu modele adevărate de trăire duhovnicească și echilibru. Prin acestea, studenții au nădejdea că se vor împrieteni mai mult cu sfinții.

Citește despre: