Prima telesinaxă cu IPS Ierótheos Vlachos, Mitropolit de Nafpaktos şi Sfântul Vlasie

Vă invităm să participați la prima telesinaxă cu IPS Ierótheos Vlachos și Biserica Studenților, „Sfântul Ioan Evanghelistul și Sfântul Ierarh Nicolae”, Cluj-Napoca. Teleconferința va avea loc miercuri, 28 octombrie 2020, la ora 19:00. IPS Ierótheos va vorbi în limba greacă, cu interpretare în limba română.

Tema conferinței va fi „viața starețului Înaltpreasfinției Sale, Sfântul Calinic al Edessei” (1918-1984), canonizat în data de 23 iunie 2020 de către Sfântul Sinod al Patriarhiei din Constantinopol.
 
Cuvântul IPS Ierótheos va fi urmat de întrebările participanților la conferință, la care Înaltpreasfinția Sa va răspunde. Teleconferința, organizată de Asociația Prietenii Bisericii Studenților și Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români, filiala Cluj-Napoca, va avea loc pe platforma Zoom, cu preluare pe canalele Facebook Asociația Prietenii Bisericii Studenților, ASCOR Cluj-Napoca, Doxologia și Pemptousia. Vă așteptăm. 
 
REGISTRATION LINK:
 
Silviu Mincu - ASCOR Cluj-Napoca
 
Nikos Gouraros - Pemptousia
 

Înaltpreasfințitul Ierótheos Vlachos s-a născut în Ioannina în 1945 și a studiat la Facultatea de Teologie din Tesalonic. A preferat viața monahală, prin urmare în 1971 a fost hirotonit diacon, iar în 1972, preot, și a slujit în cadrul mitropoliilor Edesei, Peli și Almopia, Thiva și Levadia și în Arhiepiscopia Atenei ca predicator și îndrumător al tinerilor. În 1995 devine Mitropolit de Nafpaktos și Sfântul Vlasie.

De timpuriu caută cu ardoare să înțeleagă taina suferinței și a morții și cum se ajunge efectiv la înviere, la sfințire. Scrie mult despre crizele și bolile omului contemporan din perspectiva învățăturii Părinților: 67 de cărți voluminoase cu conținut teologic, ecleziologic și social; dintre acestea, 54 au fost traduse în 17 limbi. 

Ceea ce definește opera sa, dar mai ales lucrarea sa ca păstor în Biserică, este înțelegerea terapeutică, vindecătoare a întregii teologii. 

Ultimele din categorie